Vlad Cernat

Vlad Cernat

🏆 22+ cărţi citite ✍️ Reviewer activ

0

Citește acum

22

Cărți citite

18

Recenzii

Cărți citite de Vlad Cernat

Coperta cărții Manifest. Despre cum sa nu renunti niciodata
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Casa de sticla
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Casa de sticla

Eve Chase

Coperta cărții Femeia ascunsa
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Femeia ascunsa

E.G. Scott, E.G.Scott, E. G. Scott

Coperta cărții Anatomie. O poveste de iubire
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Memoria Vol. 2 din seria Rekke & Vargas
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Vila - Rachel Hawkins
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Vila - Rachel Hawkins

Rachel Hawkins

Coperta cărții Barbatii
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Barbatii

Holly Gramazio

Coperta cărții In atelierul de magie
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

In atelierul de magie

James R. Doty

Coperta cărții Fii util
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Fii util

Arnold Schwarzanegger, Arnold Schwarzenegger

Coperta cărții Fiica pierduta din Cuba
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Si din zece n-a mai ramas nici unul
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Infinitul intr-o trestie
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Infinitul intr-o trestie

Irene Vallejo

Coperta cărții Timpul posibilitatilor
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Timpul posibilitatilor

ANA DRAGOMIR

Coperta cărții Zgomotul alb
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Zgomotul alb

Don DeLillo, Don Delilo

Coperta cărții Cine a fost Nikola Tesla?
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Cine a fost Nikola Tesla?

J Gigliotti, JIM GIGLIOTTI

Coperta cărții Cine a fost Marie Curie?
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Maree negre
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Maree negre

Philippa Gregory

Recenzii scrise de Vlad Cernat

Femeia ascunsa

de E.G. Scott, E.G.Scott, E. G. Scott

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Te da peste cap!

Un thriller psihologic care te zapaceste complet! Nu stii pe cine sa crezi pana la ultima pagina.

Barbatii

de Holly Gramazio

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O comedie suprarealista si emotionanta

Am ras mult urmarind interactiunile dintre protagonista si 'barbatii' care apar aleatoriu in casa ei. Povestea exploreaza intr-un mod unic dinamica relatiilor si ce cautam, de fapt, la un partener. Pe langa umor, are o inima mare si te atinge in moduri neasteptate. Personajul principal este foarte relatabil in confuzia si curiozitatea ei.

Manifest. Despre cum sa nu renunti niciodata

de Bernardine Evaristo

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Nu renunta niciodata!

O poveste de viata incredibila despre arta, activism si perseverenta. O lectura obligatorie pentru oricine are nevoie de un imbold de curaj.

Timpul posibilitatilor

de ANA DRAGOMIR

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O calatorie prin 'ce-ar fi fost daca'

Povestea Anei, care are sansa de a explora diferite versiuni ale vietii ei in functie de alegerile facute, este emotionanta si plina de suspans. Am fost alaturi de ea in fiecare posibilitate, intrebandu-ma care este calea corecta. Personajele secundare sunt si ele bine construite, reflectand diferite fatete ale personalitatii eroinei.

Vila - Rachel Hawkins

de Rachel Hawkins

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Cine are dreptul sa spuna o poveste?

Dincolo de misterul crimei, lectura exploreaza un teritoriu mult mai profund: creativitatea feminina si furtul narativ. Ridica intrebari despre cine isi insuseste o poveste si cine este redus la tacere sau transformat intr-o simpla muza. Este o reflectie acida asupra ambitiei, a pretului platit pentru succes si a modului in care istoria (si arta) este adesea scrisa de cei care detin puterea, nu neaparat adevarul.

Scanteia flacarii eterne. Seria Saga Blestemul Semintiei Vol.1

de Penn Cole

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Un inceput promitator, cu mici scapari

Conceptul sagai este fascinant si lumea creata de autoare are un potential urias. Mi-a placut mult protagonista si calatoria ei. Cu toate acestea, unele dialoguri mi s-au parut putin fortate, iar anumite rasturnari de situatie erau destul de previzibile. Chiar si asa, pentru fanii fantasy, este o lectura placuta si o recomand cu caldura.

Fiica pierduta din Cuba

de Soraya Lane

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O poveste de dragoste si secrete

Am fost captivata de calatoria Marisei in Cuba pentru a descoperi secretele bunicii ei. Povestea de dragoste din trecut este pasionala si tragica, iar peisajele vibrante ale Havanei anilor '50 sunt descrise superb. Este o lectura emotionanta despre familie, sacrificiu si iubire pierduta, perfecta pentru fanii fictiunii istorice.

Maree negre

de Philippa Gregory

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O calatorie emotionanta in trecut

Philippa Gregory are un talent deosebit de a te transporta in alta epoca. Am simtit din plin greutatile si sperantele personajelor care traiesc intr-o lume dura si nedreapta. Povestea m-a facut sa simt revolta in fata saraciei si a nedreptatii, dar si admiratie pentru rezistenta si curajul oamenilor. O lectura care te marcheaza si te emotioneaza profund.

Zgomotul alb

de Don DeLillo, Don Delilo

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Ciudat, amuzant si profetic

O satira geniala si bizara despre frica de moarte, supermarketuri si zgomotul de fond al vietii moderne. Te lasa pe ganduri mult timp dupa ce o termini.

Casa de sticla

de Eve Chase

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Mister si melancolie

Lectura aceasta m-a invaluit intr-o atmosfera de mister si nostalgie. Am simtit constant o tensiune subtila, ca si cum secretele familiei Delaney stateau sa iasa la iveala in orice clipa. Este o poveste care te emotioneaza, te intristeaza pe alocuri, dar iti ofera si momente de o frumusete rara. Am trait alaturi de personaje fiecare descoperire dureroasa.

Infinitul intr-o trestie

de Irene Vallejo

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Fascinant, dar dens

Este o lectura absolut fascinanta, insa trebuie sa recunosc ca pe alocuri poate fi coplesitoare. Cantitatea de informatii este uriasa si, desi stilul este poetic, salturile intre diferite perioade istorice pot fi putin derutante. Recomand sa fie citita pe indelete, pentru a putea absorbi toata bogatia de cunostinte. Nu este o lectura de weekend, ci una care necesita rabdare.

Cine a fost Marie Curie?

de MEGAN STINE

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Pretul cunoasterii

Dincolo de biografia unei minti geniale, povestea lui Marie Curie este o meditatie asupra sacrificiului in numele stiintei. Ea si-a dedicat viata cercetarii, constienta de pericolele la care se expunea si care i-au adus sfarsitul. Ridica o intrebare filosofica importanta: care este pretul progresului? Este un testament al curiozitatii umane si al dorintei de a impinge granitele cunoasterii, indiferent de costul personal.

Cine a fost Nikola Tesla?

de J Gigliotti, JIM GIGLIOTTI

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Bun, dar putin romanțat

Biografia surprinde bine realizarile lui Tesla, dar tinde sa ii romantizeze esecurile si lipsa de simt practic. Rivalitatea cu Edison este prezentata cam simplist, ca o lupta intre un vizionar pur si un om de afaceri rau, cand realitatea a fost mult mai complexa. O introducere buna, dar care beneficiaza de o privire mai critica.

Memoria Vol. 2 din seria Rekke & Vargas

de David Lagercrantz

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Un duo memorabil

Lagercrantz continua povestea duo-ului Rekke & Vargas cu un nou caz complex, care le testeaza limitele. Dinamica dintre profesorul genial, dar instabil, si politista ambitioasa este si mai bine explorata aici. Cazul in sine, legat de amintiri reprimate si o crima veche, este plin de rasturnari de situatie si te tine atent pana la ultima pagina.

Si din zece n-a mai ramas nici unul

de Agatha Christie

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Tensiune la cote maxime

Am simtit un fior rece pe sira spinarii pe tot parcursul lecturii. Sentimentul de izolare de pe Insula Soldatului si paranoia care creste cu fiecare moarte sunt absolut coplesitoare. Agatha Christie te face sa suspectezi pe toata lumea si sa te temi pentru fiecare personaj. Este o capodopera a suspansului care mi-a dat o stare de neliniste profunda.

Fii util

de Arnold Schwarzanegger, Arnold Schwarzenegger

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Sfaturi bune, dar nu revolutionare

Sfaturile lui Arnold sunt solide si prezentate intr-un mod motivant. Totusi, multe dintre idei nu sunt noi si se regasesc si in alte carti de self-help. Principalul argument este viata sa extraordinara, ceea ce e inspirational, dar poate face sfaturile sa para mai greu de aplicat pentru o persoana obisnuita. Este o lectura placuta, dar nu asteptati secrete nemaiauzite.

Anatomie. O poveste de iubire

de Dana Schwartz

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Gotic, romantic si bine scris

Dana Schwartz are un talent deosebit in a crea o atmosfera gotica, palpabila. Structura imbina foarte bine elementele de fictiune istorica cu misterul si povestea de dragoste. Personajul Hazel este puternic si credibil in ambitia ei de a deveni chirurg intr-o lume a barbatilor. Pacing-ul este alert si te tine conectat la poveste de la inceput pana la sfarsit.

In atelierul de magie

de James R. Doty

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O combinatie reusita de stiinta si emotie

Cartea este structurata ca un memoriu, impletind foarte eficient povestea personala a autorului cu explicatii clare despre neurostiinta. Stilul este cald si accesibil, reusind sa faca notiuni complexe despre creier si compasiune usor de inteles. Arcul narativ este clasic, dar eficient, purtandu-te prin viata autorului de la o copilarie dificila la succesul ca neurochirurg si descoperirea importantei empatiei.