Radu Ilie

Radu Ilie

🏆 14+ cărţi citite ✍️ Reviewer activ

0

Citește acum

14

Cărți citite

9

Recenzii

Cărți citite de Radu Ilie

Orbital

Samantha Harvey

Coperta cărții Cinci. Povestea victimelor lui Jack Spintecatorul
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Casa de sticla
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Casa de sticla

Eve Chase

Coperta cărții Nemurire
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Nemurire

Dana Schwartz

Coperta cărții Fii util
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Fii util

Arnold Schwarzanegger, Arnold Schwarzenegger

Coperta cărții Lantul de aur. Seria Ultimele ore Vol.1
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Cine a fost Ginghis Han?
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Cine a fost Steve Jobs?
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Cine a fost Steve Jobs?

Pam Pollack, Pamela Pollack, Meg Belviso

Coroane blestemate

Katherine Webber, Catherine Doyle

Coperta cărții Cine a fost Marie Curie?
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥
Coperta cărții Cartea cu delfini. Convorbiri cu Ana Blandiana - Serenela Ghiteanu
🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Recenzii scrise de Radu Ilie

Lantul de aur. Seria Ultimele ore Vol.1

de Cassandra Clare

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Mostenirea pacatelor

Dincolo de actiune, volumul exploreaza teme ca datoria versus dorinta si consecintele secretelor de familie. Ideea 'lantului de aur' ridica intrebari despre predestinare. Este o reflectie asupra modului in care greselile parintilor modeleaza, tragic, vietile copiilor.

Casa de sticla

de Eve Chase

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Atmosfera grozava, dar putin previzibila

Eve Chase stie sa creeze o atmosfera de neuitat, iar descrierile casei si ale padurii sunt superbe. Insa, pe parcurs, am simtit ca povestea se bazeaza pe prea multe coincidente pentru a fi credibila. Finalul, desi emotionant, nu a fost o surpriza totala. Cu toate acestea, daca vreti o poveste de familie plina de secrete, merita citita.

Cine a fost Steve Jobs?

de Meg Belviso, Pam Pollack, Pamela Pollack

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O imagine putin prea roz

Pentru o carte destinata copiilor, este de inteles sa se concentreze pe partile pozitive. Totusi, personalitatea complexa si adesea dificila a lui Jobs este aproape complet ignorata, ceea ce simplifica putin povestea. De asemenea, detaliile tehnice sunt minime, lasand cititorul sa isi doreasca poate mai multa substanta. Este o introducere buna, dar incompleta.

Cartea cu delfini. Convorbiri cu Ana Blandiana - Serenela Ghiteanu

de Serenela Ghițeanu, Ana Blandiana

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O fereastra spre un suflet mare

Dialogul acesta cu Ana Blandiana m-a lasat cu o senzatie de caldura si optimism. E ca si cum ai sta de vorba cu un prieten drag, unul plin de intelepciune si sensibilitate. Am simtit o profunda emotie citind despre amintirile si gandurile sale, o lectura care inalta si ofera speranta. Te face sa te simti mai bun si mai increzator in umanitate.

Cine a fost Ginghis Han?

de Nico Medina

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Intre admiratie si groaza

Este o lectura care iti provoaca sentimente contradictorii. Esti socat de brutalitatea cuceririlor mongole, dar in acelasi timp nu poti sa nu fii impresionat de geniul strategic si de viziunea lui Ginghis Han. Te lasa cu o senzatie ciudata, o combinatie de repulsie si o admiratie rece pentru un lider care a schimbat cursul istoriei.

Nemurire

de Dana Schwartz

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O continuare pe masura!

Mai intunecata, mai misterioasa si la fel de captivanta ca primul volum. Hazel si Jack se intorc intr-o noua aventura gotica pe care nu o poti lasa din mana.

Cinci. Povestea victimelor lui Jack Spintecatorul

de Hallie Rubenhold

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Le-a redat vocile

Aceasta lectura este sfasietoare. In loc de senzationalismul obisnuit, am simtit o tristete profunda pentru aceste femei a caror identitate a fost stearsa de istorie. Autoarea le reda demnitatea, povestindu-le vietile, luptele si visele. Pleci de la aceasta lectura cu o inima grea, dar si cu un respect imens pentru niste vieti care au contat.

Cine a fost Marie Curie?

de MEGAN STINE

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

O viata dedicata stiintei

Povestea lui Marie Curie este profund emotionanta. Te umple de admiratie pentru tenacitatea ei in fata saraciei, a sexismului si a tragediilor personale. Este o lectura care te face sa te simti umil, dar si incredibil de inspirat de puterea vointei umane si de pasiunea pentru cunoastere. O adevarata eroina.

Fii util

de Arnold Schwarzenegger, Arnold Schwarzanegger

🔥 🔥 🔥 🔥 🔥

Direct, amuzant si plin de energie

Arnold scrie exact cum vorbeste. Stilul este direct, plin de umor si anecdote personale din carierele sale multiple. Structura este foarte clara, fiecare capitol fiind o 'unealta' pe care o poti folosi. Vocea narativa este carismatica si reuseste sa te motiveze prin exemplul personal si prin tonul optimist si plin de forta.